Η Apple σχεδιάζει την επόμενη γενιά των AirPods

Όταν η Apple παρουσίασε το iPhone 7 όλοι παρατήρησαν ότι έλειπε η θύρα για ενσύρματα ακουστικά, η οποία θυσιάστηκε στο βωμό της απλοποίησης. Η λύση της πρωτοπόρου εταιρίας από το Cupertino ήταν τα AirPods που, σε αντίθεση με τα άλλα Bluetooth ακουστικά της αγοράς, δεν συνδέονταν με καλώδιο ούτε καν μεταξύ τους!

Από τότε, κι άλλες εταιρίες παρουσίασαν παρόμοια προϊόντα, ανάμεσά τους οι Google, Sony, Samsung, Motorola και Bose, ωστόσο στην αμερικανική αγορά, το 85% της «πίτας» των πωλήσεων έχει πάει στους λογαριασμούς της Apple. Συνολικά, η γκάμα των αξεσουάρ που περιλαμβάνουν ανάμεσα στα άλλα τα Apple watch, AirPods, Beats και Apple TV έχουν φέρει πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της Apple για το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Τώρα, λίγο παραπάνω από ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της πρώτης γενιάς, ήδη ακούγονται ψίθυροι πως ήρθε η ώρα για την αναβάθμιση των AirPods. Τα νέα ακουστικά θα συνεργάζονται πολύ καλύτερα με την Siri, την ψηφιακή βοηθό της Apple, καθώς δε θα χρειάζεται ο χρήστης να χτυπάει ελαφρά τα ακουστικά με το χέρι του, την ώρα που την «καλεί». Αντίθετα, η διαδικασία θα μοιάζει περισσότερο με το πως υλοποιείται στο iPhone.

Παράλληλα, όλες οι λειτουργίες των ακουστικών θα εξυπηρετούνται από έναν νέο, ισχυρότερο επεξεργαστή για τον οποίο δεν υπάρχουν βέβαια ακόμα άλλες πληροφορίες, πέρα από το ότι, αντί για “w1” θα ονομάζεται “w2”. Μία άλλη δυνατότητα που αναμένεται να προστεθεί θα είναι αυτή της αντοχής στο νερό. Ωστόσο μην περιμένετε πως θα είναι εντελώς αδιάβροχα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ