Η Amazon έδωσε 1 δισ. δολάρια για κουδούνια!

Η Amazon έχει πάρει φόρα και αγοράζει ότι εταιρεία βρει μπροστά της δημιουργώντας ένα ετερόμορφο χαρτοφυλάκιο που έχει αρχίσει και αγχώνει την αγορά, καθώς κανείς δεν ξέρει προς τα που θα κινηθεί και ποιες εταιρείες θα επηρεάσει. 

Τελευταίο απόκτημα της Amazon είναι η εξαγορά της Ring μιας νέας αλλά όχι και μικρής εταιρείας οικιακής ασφάλειας έναντι 1 δισ. δολαρίων. Η Amazon δεν ανακάλυψε πρόσφατα την Ring, καθώς είχε επενδύσει παλιότερα στην εταιρεία ενώ ήδη η Alexa συνεργάζεται με το κουδούνι της εταιρείας, ενώ η εξαγορά “κουμπώνει τέλεια με το Blink και τα συστήματα έξυπνων καμερών και παρακολούθησης της εταιρείας. 

Το σκεπτικό πίσω από την συγκεκριμένη εξαγορά είναι πως οι υπηρεσίες της Ring θα συμπληρώσουν και θα επεκτείνουν τις υπηρεσίες του Amazon Key, ενός νέου συστήματος ασφαλείας που θα επιτρέπει στους κούριερ της Amazon να μπαίνουν στα σπίτια για να παραδίδουν παραγγελίες όταν οι ιδιοκτήτες λείπουν, παρακολουθώντας τις κινήσεις τους από απόσταση προκειμένου να διασφαλιστεί η ιδιωτικότητα. 

Επίσης δίνει στην Alexa τον πλήρη έλεγχο του σπιτιού συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ασφαλείας όταν το Internet of Thing και το έξυπνο σπίτι αρχίσουν να γίνονται πιο ολοκληρωμένα. 

Η κίνηση αυτή της Amazon θορύβησε πάρα πολύ τις παραδοσιακές εταιρείες ασφαλείας, καθώς η είσοδος ενός τεχνολογικού γίγαντα του διαμετρήματος της Amazon στην αγορά μπορεί να μετατοπίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Οι ανησυχίες των επενδυτών για την συγκεκριμένη κίνηση της Amazon, δημιούργησαν πιέσεις στην μετοχή της ADT, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες οικιακής ασφάλειας, οδηγώντας την σε απώλειες της τάξης του 5%.

Η διείσδυση της Amazon στην Αμερικανική αγορά είναι πάρα πολύ μεγάλη, με πάνω από τα μισά νοικοκυριά να είναι συνδρομητές της υπηρεσίας Amazon Prime, κάτι που σημαίνει πως όποιο προϊόν μπαίνει σε αυτή την υπηρεσία άμεσα ή έμμεσα έχει μια τεράστια δυνητική βάση πελατών, κάτι που έχει φτάσει σε σημείο να “τρομοκρατεί” τις υπόλοιπες εταιρείες, οι οποίες φοβούνται την είσοδο της Amazon στα “λημέρια” τους. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ