Η Κύπρος είναι ο επόμενος σταθμός της Monaco Telecom

Ένα μεγαλόπνοο project που κατέστησε το Μονακό την πρώτη χώρα στον κόσμο που θα λειτουργεί σε εθνικό επίπεδο με δίκτυο 5G, υλοποίησε η Monaco Telecom. Το πριγκιπάτο, ωστόσο, είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τις φιλοδοξίες της Monaco Telecom, που ήδη σχεδιάζει το επόμενο βήμα της, που δεν είναι άλλο από το να καταστήσει την Κύπρο τη δεύτερη χώρα στην οποία θα ξεκινήσει να προσφέρει το πλήρες εύρος των υπηρεσιών της.

To Emea.gr, βρέθηκε στο Μονακό για την παρουσίαση της έναρξης λειτουργίας του δικτύου 5G, η οποία πραγματοποιήθηκε στην διάρκεια της έκθεσης Monaco Yaght Show, παρουσία του πρίγκηπα Αλβέρτου, ο οποίος και δήλωσε ενθουσιασμένος για την υλοποίηση και “ενθουσιάστηκε” από τις δυνατότητες της τεχνολογίας και των εφαρμογών που θα μπορέσει να προσφέρει στο κρατίδιο. 

monaco (5)

Για την υλοποίηση του project στο Μονακό, η Monaco Telecom συνεργάζεται από το 2012 με την Huawei, πάροχο προϊόντων τηλεπικοινωνίας υψηλής τεχνολογίας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου χρειάστηκε μεγάλη προετοιμασία, η οποία περιελάμβανε την κάλυψη της χώρας από το ένα άκρο μέχρι το άλλο με δίκτυο οπτικών ινών και τη δημιουργία κόμβων, ικανών να καλύψουν τις σημερινές ανάγκες και επίσης ικανές να προσαρμοστούν στις ανάγκες του μέλλοντος.

smartcapture

Οι πρώτες 5G κεραίες έχουν ήδη εγκατασταθεί και η πλήρης κάλυψη του δικτύου θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες. Η Monaco Telecom αποφάσισε να εγκαταστήσει κεραίες χαμηλών εκπομπών ακτινοβολίας για να καλύψει και να εκπληρώσει τους περιβαλλοντικούς κανόνες της Ευρώπης, κατορθώνοντας να έχει 10 φορές χαμηλότερες εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, ακόμα και αν αυτό είχε επιπτώσεις στο κόστος του έργου.

monaco (12)

Μέσα στους επόμενους μήνες, το Μονακό θα μπορέσει να γίνει μια έξυπνη πόλη, παρέχοντας όχι μόνο καταναλωτικές αλλά και βιομηχανικές λύσεις, με το νέο του δίκτυο, προσφέροντας ένα μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα στο πριγκιπάτο. Οι διάφοροι τομείς της καθημερινής ζωής θα αλλάξουν μέσα σε αυτό το δίκτυο, όπως η βιομηχανία της υγείας, οι μεταφορές, η διαχείριση και η εξυπηρέτηση εκατοντάδων πλοίων και γιοτ στο λιμάνι της χώρας, παρέχοντας παράλληλα ατελείωτη ψυχαγωγία στους καταναλωτές, λόγω νέων παιχνιδιών και υλοποιήσεων εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής.

monaco (11)

Όμως, δεν είναι μόνο το Μονακό που θα επωφεληθεί από αυτή την μετάβαση σε μια νέα ψηφιακή εποχή, αλλά και η Κύπρος, καθώς η τεχνολογία που υλοποιείται στην μικρή αυτή χώρα θα είναι σύντομα διαθέσιμη και στην Κύπρο. Η Monaco Telecom έχοντας αποκτήσει το 100% της ΜΤΝ Κύπρου, εισέρχεται στην τοπική αγορά με ένα μεγάλο έργο και την βούληση να εφαρμόσει την ίδια τεχνολογία στο νησί.

Όπως δήλωσε ο Martin Peronnet, Γενικός Διευθυντής της Monaco Telecom, “το Μονακό και η Κύπρος είναι ίδιες χώρες, έχουν παρόμοια αγορά και μοιάζουν σε πάρα πολλά. Και οι δύο απευθύνονται στον ίδιο τύπο τουριστών και κατοίκων και εξυπηρετούν τις ίδιες απαιτήσεις των πολιτών τους”.

Μάλιστα, ο M. Peronnet αποκαλύπτει τα σχέδια της Monaco Telecom για την Κύπρο στην συνέντευξη που παραχώρησε στο EMEA.gr, που τον συνάντησε στο Μονακό, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί πολύ σύντομα.

monaco (2)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ