Η Ελληνική Πρωτοβουλία στηρίζει το έργο του GIMED

Στην Ελλάδα, σχεδόν 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και ορισμένοι από αυτούς δεν μπορούν να μεριμνήσουν για τις φαρμακευτικές τους ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα λήγουν 34 εκατομμύρια κουτιά φαρμάκων κάθε χρόνο.

Για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) ανανεώνει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή της προς το GIVMED, το πρώτο δίκτυο αξιοποίησης των περισσευούμενων φαρμάκων, με νέα δωρεά ύψους 15.000 δολαρίων.

Το GIVMED ξεκίνησε στα τέλη του 2015 από μια ομάδα νέων μαθητών στην Ελλάδα. Χαρτογραφώντας τις ανάγκες των κοινωφελών φορέων, το GIVMED κατάφερε να ταιριάξει τη ζήτηση για φάρμακα με τη προσφορά από ιδιώτες, κοινωνικούς φορείς και τις φαρμακοβιομηχανίες. Ο κύριος στόχος του οργανισμού είναι να έχουν όλοι οι συμπολίτες μας πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται, ενώ παράλληλα να μην σπαταλούνται φάρμακα επειδή λήγουν.

Μέχρι σήμερα, το GIVMED έχει καταφέρει σημαντική πρόοδο προς αυτόν το στόχο. Μέσα από την πλατφόρμα του οργανισμού, 27.406 κουτιά φαρμάκων με συνολική χρηματική αξία ύψους 264.000 ευρώ, έχουν φτάσει σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

Η χρηματοδότηση του THI θα επιτρέψει στο GIVMED να επεκτείνει το δίκτυό του, προσεγγίζοντας περισσότερους φορείς κοινωνικής πρόνοιας που χρειάζονται υποστήριξη, καθώς και περισσότερες φαρμακευτικές εταιρείες που μπορούν να δωρίσουν φάρμακα. Επίσης, θα διευκολύνει και τις απαραίτητες βελτιώσεις λογισμικού που θα επιτρέψουν στον οργανισμό να λαμβάνει και να επεξεργάζεται ακόμα μεγαλύτερο αριθμό φαρμάκων.

Στόχος του τρέχοντος προγράμματος του GIVMED είναι να δωρίσει 8.000 κουτιά φαρμάκων συνολικής αξίας 80.000 ευρώ μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2019.

Ο Νίκος Σταθόπουλος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: “Συχνά υποτιμούμε τη δύναμη των μικρών ομάδων στην επίτευξη μεγάλων αλλαγών. Το GIVMED είναι ένα παράδειγμα που δείχνει ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά, το πάθος και τη θέληση, πολλά μπορούν να επιτευχθούν με περιορισμένους πόρους και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Υποστηρίζοντας το GIVMED δεν υποστηρίζουμε μόνο έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στην επίλυση ενός σημαντικού κοινωνικού προβλήματος. Υποστηρίζουμε έναν τρόπο, με τον οποίο βλέπουμε ότι πρέπει να γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ