Η Βουλγαρία ανοίγει διαγωνισμό για κατασκευή σήραγγας, αξίας 128 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με την Υπηρεσία οδικών Υποδομών της Βουλγαρίας, έχει ανοίξει καινούργιος διαγωνισμός για τον σχεδιασμό και την κατασκευή οδικής σήραγγας στον αυτοκινητόδρομο πανευρωπαϊκών μεταφορών. 

Η προσφορά, η οποία περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή των τμημάτων του οδικού δικτύου στα άκρα της δύο χιλιομέτρων μήκους σήραγγας, έχει ενδεικτική αξία 250 εκατομμύρια λέβα (128 εκατ. ευρώ), ενώ ο διαγωνισμός χωρίζεται σε τρία μέρη για να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση των έργων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Τα μέρη 1 και 3 που αφορούν την κατασκευή των οδικών τμημάτων πριν και μετά τη σήραγγα, έχουν ενδεικτικές τιμές των 33,5 εκατ λέβα και 22,1 εκατομμύρια λέβα και πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 600 ημέρες και 660 ημέρες, αντίστοιχα, ενώ το Μέρος 2, το οποίο περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την κατασκευή της σήραγγας, έχει ενδεικτική αξία 194.300.000 λέβα. Η κατασκευή του θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 1060 ημέρες.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τις προσφορές τους από 27 Νοεμβρίου 2017.

Το έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο Επιχειρησιακού Προγράμματος Μεταφορών και Υποδομών Μεταφορών 2014-2020, θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο 2023, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του προγράμματος, αλλιώς η χρηματοδότηση θα ακυρωθεί. 

Ο διαγωνισμός έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές με πιο πρόσφατη τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, λόγω αλλαγών στα τεχνικά κριτήρια για την επιλογή των προσφορών. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ