Η Αυστρία δηλώνει έτοιμη να λάβει μέτρα προστασίας των συνόρων της

Έτοιμη να λάβει μέτρα για την προστασία των νοτίων συνόρων της εάν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία στην οποία κατέληξε ο κυβερνητικός σχηματισμός στη Γερμανία για τη μετανάστευση, δηλώνει η κυβέρνηση της Αυστρίας σε ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση της Αυστρίας ήρθε σε συνέχεια της συμφωνίας που επετεύχθη αργά εχθές, Δευτέρα, μεταξύ της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ και της Χρισιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) του Χορστ Ζεεχόφερ, που έδωσε τέλος στη διαμάχη των δύο κυβερνητικών εταίρων σχετικά με το θέμα των μεταναστών και απέτρεψε την κατάρρευση της γερμανικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι CDU και CSU συμφώνησαν στη δημιουργία «κλειστών κέντρων» ασύλου στα γερμανικά σύνορα, όπου θα εξετάζονται με ταχείες διαδικασίες οι αιτήσεις ασύλου και, σε περίπτωση απόρριψης, θα γίνονται άμεσα οι επαναπροωθήσεις.

«Η κυβέρνηση της Αυστρίας είναι, συνεπώς, προετοιμασμένη να λάβει μέτρα για την προστασία των νοτίων συνόρων μας», αναφέρουν ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου σε ανακοίνωσή τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι η Αυστρία συνορεύει στο νότο με την Ιταλία και τη Σλοβενία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ