Επιτυχία η συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ λέει ο Γερμανός Πρέσβης

Την άποψη ότι η Αθήνα και η πΓΔΜ έγραψαν ιστορία και ότι οι πολιτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες πρέπει να φερθούν υπεύθυνα να συμβάλλουν ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία αυτή, εξέφρασε ο Γερμανός Πρέσβης στην Αθήνα, Γενς Πλότνερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Συγχαίρουμε τις δύο κυβερνήσεις θερμά για την επιτυχία αυτή. Να ξεπεραστεί μια διαμάχη δεκαετιών απαιτεί σκληρή διπλωματική δουλειά και αίσθημα ευθύνης πολιτικού ανδρός», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γερμανός Πρέσβης, προσθέτοντας πως τα Σκόπια και η Αθήνα έγραψαν πραγματικά ιστορία.

«Τώρα ευελπιστούμε πως οι πολιτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες θα φερθούν υπεύθυνα και θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια να εφαρμοστεί η συμφωνία αυτή. Γνωρίζω πως πολύς κόσμος εδώ, στην Ελλάδα, θα αποδεχθεί μόνο με βαριά καρδιά κάθε είδους συμβιβασμό», σημειώνει ο Γενς Πλότνερ, ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι από τη συμφωνία κερδισμένες θα βγουν και οι δύο χώρες.

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι η Ελλάδα ενισχύει τον θετικό της ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας σε μια ανήσυχη περιοχή, ενώ προσθέτει η Ελλάδα, λόγω της έντονης διπλωματικής δραστηριότητας για την ομαλοποίηση και την ανάπτυξη των σχέσεών της με τους βόρειους γείτονές της, αξίζει μεγάλο σεβασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ