“Επιστροφή” χωρίς ταυτότητα!

Αναμφίβολα εν έτη 2017 να καταφέρεις να σηκώσεις από τον καναπέ περισσότερους από 200.000 ανθρώπους για να σε ψηφίσουν είναι ως γεγονός από μόνο του πολύ σημαντικό.

Βεβαίως σε αυτή την συμμετοχή βοήθησε και ο αριθμός των συμμετεχόντων στις ιδιότυπες αυτές εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού της κεντροαριστεράς ενός φορέα ωστόσο που ακόμη δεν έχει λάβει σάρκα και οστά αν και κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως η καρδιά και η ψυχή κρύβεται στο ΠΑΣΟΚ (νέο ή παλιό).

Νικήτρια, με βάση τα αποτελέσματα, είναι η Φώφη Γεννήματα. Ωστόσο, κατά την άποψη μας, μεγάλος νικητής είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ένας νέος πολιτικός (κάτω από τα 40) που ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του ηγέτης της κεντροαριστεράς έβαλε για τα καλά το “στίγμα” του σε ότι αφορά τις επόμενες εξελίξεις στις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις της χώρας.

Οι εξελίξεις όμως στην κεντροαριστερά έρχονται να αναδείξουν ένα κορυφαίο θέμα που θα έχει να αντιμετωπίσει ο νέος ηγέτης, του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, θα πρέπει μεταξύ άλλων, να πείσει όλους τους επίδοξους “μνηστήρες” του χώρου ότι αυτός ο φορέας είναι που αντιπροσωπεύει. Πρωτίστως όμως θα πρέπει να αποκτήσει νέα ταυτότητα για να μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ