“Επιθεώρηση Γ. Φουφόπουλου”: Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και δίνει έμφαση στο InsurTech

Στο κοινό εκτός της ασφαλιστικής αγοράς το όνομα “Επιθεώρηση Γ. Φουφόπουλου” ίσως να μην λέει πολλά και ίσως να ακούγεται και κάπως άσχετο με το χώρο, σε κάθε περίπτωση η εταιρεία του Γιώργου Φουφόπουλου είναι το μεγαλύτερο πρακτορείο παραγωγής ασφαλειών της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά και της Ελλάδας, με νούμερα που θα ζήλευαν ακόμα και οι αυτόνομες ασφαλιστικές εταιρείες! 

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της Επιθεώρηση Γ. Φουφόπουλου (από εδώ και πέρα Επιθεώρηση), με την παρουσίαση όλων όσων έγιναν μέσα στο 2018, το κοντινό μέλλον αλλά και τις βραβεύσεις των καλύτερων συμβούλων-ασφαλιστών. 

foufopoulos-001-700Η ασφαλιστικό γραφείο ιδρύθηκε το 1987 και λίγα χρόνια αργότερα έγινε Επιθεώρηση με βασικό μέτοχο την Εθνική Ασφαλιστική και CEO τον Γιώργο Φουφόπουλο. Μέσα σε λίγα χρόνια τα ρεκόρ έσπαγαν το ένα μετά το άλλο, με την παραγωγή του 2016 να αγγίζει τα 7.000.000 ευρώ. Η εταιρεία σήμερα έχει 18 έδρες γραφείων σε όλη την Ελλάδα, πάνω από 300 ασφαλιστές, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν μερικές εντυπωσιακές επιδόσεις: Διατηρησιμότητα συμβολαίων για το 2019 90%! Mε μέσo όρο 10ετίας το 89%! Πραγματοποιήθηκαν 50.000 ραντεβού με πελάτες το 2018 ενώ αποζημιώθηκαν 10.000 περιστατικά. Όλα τα παραπάνω, και όχι μόνο, εκτόξευσαν τα έσοδα του 2018 σε αστρονομικά επίπεδα, αγγίζοντας σχεδόν το 10% της συνολικής παραγωγής της Εθνικής Ασφαλιστικής!

 

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι ένα σημαντικό μέρος της ομιλίας του Γιώργου Φουφόπουλου αφιερώθηκε στο κοντινό μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς και σε όλα αυτά που ήδη έρχονται με το λεγόμενο InsurTech και FinTech

“Οι πελάτες μας θέλουν ευέλικτους, αξιόπιστους, εύκολα προσβάσιμους και αποτελεσματικούς στην παροχή υπηρεσιών με την νέα εποχή να επιβάλλει την πολυκαναλική επικοινωνία με τον πελάτη. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλύσουμε και να διαχειριστούμε τις προκλήσεις με δημιουργία νέων προϊόντων, με άμεση πληροφόρηση, νέες ειδικότητες αλλά και ένταξη των νέων τεχνολογιών με γρήγορους ρυθμούς για να μπορέσουμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί” ανέφερε ο Γ. Φουφούπουλος

Το παρακάτω slide ήταν μέρος της παρουσίασης και είναι αντιπροσωπευτικό για το τι έρχεται στον χώρο των ασφαλειών λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας:

ΦουφοΗ Επιθεώρηση προετοιμάζεται για αυτό σε πολλά επίπεδα, μια και ήδη έχει συστήσει μια μικρή ομάδα που ασχολείται με το Digital Transformation, με τον στόχο να είναι να αυξηθεί το δυναμικό της στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, για την υλοποίηση διαφόρων projects εσωτερικής και εξωτερικής καινοτομίας στο InsurTech έτσι ώστε να εκπληρωθούν οι νέοι στόχοι της εταιρείας αλλά και να προσαρμοστεί καλύτερα στα νέα δεδομένα. 

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Εθνική Ασφαλιστική θα δώσει έμφαση στις λεγόμενες Γενικές Ασφάλειες και ειδικά σε ένα δύσκολο τομέα, όπου λίγες εταιρείες έχουν ασχοληθεί και καλύψει, τo cyberscurity, ειδικά σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, με το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα να αναμένεται στην αγορά μέσα στο καλοκαίρι.

foufopoulos-001-

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ