Επενδύσεις 15 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ σχεδιάζει η United Technologies

Την πρόθεσή της να επενδύσει την επόμενη πενταετία περισσότερα από 15 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ και να δημιουργήσει το ίδιο διάστημα 35.000 νέες θέσεις εργασίας ανακοίνωσε σήμερα η United Technologies Corp, η οποία μάλιστα έφτιαξε ειδική ιστοσελίδα για να αναδείξει τις επενδύσεις της στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, από το σύνολο των 15 δισ. δολαρίων που προβλέπει το επενδυτικό της πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία, περίπου 9 δισ. δολάρια θα επενδυθούν για έρευνα και ανάπτυξη. Στόχος αυτών των επενδύσεων θα είναι η επιτάχυνση της ψηφιακής στρατηγικής της, η οποία εστιάζεται, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση της εμπειρίας που προσφέρει στους πελάτης της μέσω ευφυών προϊόντων, την υιοθέτηση έξυπνων τεχνολογιών, την τεχνητή νοημοσύνη, την κυβερνοασφάλεια και την ανάπτυξη υλικών υψηλής θερμοκρασίας.

Τα υπόλοιπα 5 δισ. δολάρια σχεδιάζει να τα διαθέσει για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεών της στις ΗΠΑ, με στόχο αφενός την αύξηση της παραγωγικής τους δυναμικότητας και αφετέρου τη βελτίωση της ποιότητας και της αποδοτικότητας των παραγόμενων προϊόντων της.

«Η United Technologies αναπτύσσεται παγκοσμίως και αναπτύσσεται ταχύτερα στις ΗΠΑ», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Gregory J. Hayes, ενώ πρόσθεσε: «Τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργήσαμε περισσότερες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ απ’ ότι συνολικά στις υπόλοιπες χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε».

«Οι επενδύσεις μας αντικατοπτρίζουν την βασική μας πεποίθηση ότι, όπως και οι οικονομικοί στόχοι των ΗΠΑ, η ανοδική πορεία της United Technologies οφείλεται στο υψηλής εξειδίκευσης εργατικό δυναμικό που έχουμε, στις εγκαταστάσεις παγκοσμίου επιπέδου που διαθέτουμε αλλά και στα συνεχή προγράμματα εκπαίδευσης των εργαζομένων μας, που τους επιτρέπουν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί σε μια ολοένα και πιο ψηφιακή οικονομία», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ