Ελευθερος ο Νικολά Σαρκοζί

Ελεύθερος ύστερα από δύο ημέρες αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Οι αρχές τον συνέλαβαν για να τον ανακρίνουν σχετικά με τις κατηγορίες για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας στις εκλογές του 2007 από το καθεστώς Καντάφι. Ο Νικολά Σαρκοζί συνελήφθη το πρωί της Τρίτης και επί δύο ημέρες ανακρινόταν από τις Γαλλικές αρχές. 

Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος αφέθηκε ελεύθερος αλλά όπως έγινε γνωστό έχει τεθεί υπό δικαστική διερεύνηση για τρεις κατηγορίες σχετικά με τρεις οικονομικές συναλλαγές με το καθεστώς Καντάφι. Ο  Νικολά Σαρκοζί κατηγορείται για παθητική δωροδοκία, παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας και διασπάθιση κρατικών κονδυλίων της Λιβύης. 

Από την μεριά του Σαρκοζί δεν σχολιάστηκαν οι εξελίξεις ούτε έγινε κάποιο σχόλια για την διαδικασία, για μια υπόθεση που έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια, όταν ο Γαλολιβανέζος επιχειρηματίας Ζιάντ Τακιεντίν υποστήριξε πως ο Γάλλος πρόεδρος είχε χρηματοδοτηθεί με 50 εκατ. ευρώ απο την κυβέρνηση της Λιβύης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ