“Βελούδινο διαζύγιο” Motor Oil και Μυτιληναίου

“Διαλύεται” στο αμέσως προσεχές διάστημα η κοινοπραξία “M&M Gas” των Motor Oil και Μυτιληναίου το οποίο είχε δημιουργηθεί για την δραστηριοποίηση στην αγορά φυσικού αερίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Motor Oil Πέτρος Τζανετάκης, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την ολοκλήρωση του deal της εξαγοράς της NRG από την Motor Oil.

Όπως δήλωσε ο Πέτρος Τζανετάκης “η M&M Gas ήταν εταιρία ειδικού σκοπού είχε συσταθεί με στόχο το σπάσιμο του μονοπωλίου στην χονδρική φυσικού αερίου και τώρα ο σκοπός αυτός ολοκληρώθηκε”. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του η “Μυτιληναίος” θα εξαγοράσει το 50% της M&M Gas που ανήκει στην Motor Oil και μίλησε για “κοινή απόφαση των δύο εταιριών για τον διαχωρισμό της ενιαίας δραστηριότητας στο φυσικό αέριο”.

Σε ότι έχει να κάνει με τον χρονικό ορίζοντα της ολοκλήρωσης της συμφωνίας, ο κ. Τζανετάκης δήλωσε πως όλες οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη. Ερωτηθείς για τις σχέσεις των δύο εταιρειών, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Motor Oil δήλωσε πως “οι σχέσεις των δύο εταιρειών είναι αγαθές” ενώ διευκρίνισε πως ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με την M&M Gas οι δύο όμιλοι συνεχίζουν την κοινή τους δραστηριότητα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της Korinthos Power, στην οποία συμμετέχουν με 65% ο “Μυτιληναίος” και 35% η Motor Oil. 

Εκτός από την αναφορά στο μέλλον της M&M Gas, ο Πέτρος Τζανετάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της ΔΕΠΑ και στο αν η Motor Oil εμμένει στις αντιδράσεις και τις αντιρρήσεις της για την εξαγορά τη δημόσια επιχείρηση αερίου του μεριδίου της Shell στην ΕΠΑ και την ΕΔΑ Αττικής, τόνισε: “Επιμένουμε στις επισημάνσεις που έχουμε κάνει. Δεν έχουμε προχωρήσεις, όμως, σε καταγγελίας”. Σε σχέση με το αν υπάρχει ενδιαφέρον της Μotor Oil για τη ΔΕΠΑ απάντησε πως “όλα τα κοιτάμε, αλλά η δήλωση μου δεν σημαίνει επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ