Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για επαγγελματικά ταξίδια

Η Γενεύη παρέμεινε στην κορυφή των πιο ακριβών πόλεων για επαγγελματικά ταξίδια ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πόλεις με 635 ευρώ ημερήσιο κόστος, ενώ έκπληξη προκαλεί η απουσία του Λονδίνου από την πρώτη δεκάδα, στην οποία βρισκόταν ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια. 

Το Λονδίνο μπορεί να λείπει από την παγκόσμια δεκάδα, αλλά με ημερήσιο κόστος 514 ευρώ, βρίσκεται στην έκτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης, ενώ όλες οι βρετανικές πόλεις έπεσαν στην κατάταξη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Αμπερντίν το οποίο από την 13η θέση πέρσι, φέτος είναι στην 39η θέση.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η πιο ακριβή πόλη για επαγγελματικά ταξίδια είναι η Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την έκθεση της ECA International, ενώ οι ελβετικές πόλεις κυριαρχούν για άλλη μια φορά στις πιο ακριβές για επαγγελματικά ταξίδια με 5 παρουσίες μέσα στην πρώτη δεκάδα. Όπως δήλωσε ο Simon Franklin της ECA “Η Ελβετία ήταν πάντα ένα ακριβό μέρος για επαγγελματικά ταξίδια, και αυτή τη χρονιά τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά, καθώς το ελβετικό φράγκο εξακολουθεί να είναι ένα πολύ ισχυρό νόμισμα.

“Ενώ οι τιμές των επιχειρηματικών ταξιδιών στο Λονδίνο παρέμειναν σχετικά στατικές τα τελευταία χρόνια, η ισχυρή απόδοση του ευρώ κατά το παρελθόν έτος είχε ως αποτέλεσμα το κόστος σε άλλες πόλεις όπως το Παρίσι και το Μονακό να ξεπεράσουν την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου”, πρόσθεσε ο Franklin.

Οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για επαγγελματικά ταξίδια είναι οι εξής:

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ 1 (1)
Γενεύη, Ελβετία 2 (2)
Ζυρίχη, Ελβετία 3(3)
Λουάντα, Αγκόλα 4 (4)
Μπριτζτάουν, Μπαρμπάντος 5 (5)
Παρίσι, Γαλλία 6 (10)
Νασάου, Μπαχάμες 7 (6)
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ 8 (7)
Βασιλεία, Ελβετία 9 (12)
Μονακό 10 (16)

*Σε παρένθεση η κατάταξη της πόλης για το 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ