Αλ. Τσίπρας: “Απαραίτητη η ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου της Ευρώπης”

Από το Ταλίν της Εσθονίας, όπου είναι σε εξέλιξη η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε, ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να αποκτήσει ισχυρό θεσμικό πλαίσιο ώστε να μπορεί να στηρίζεται στα δικά της πόδια.

Ακόμη και εκπρόσωποι χωρών που θεωρούσαν αδιανόητο να υπάρχει ένα πρόγραμμα στήριξης χωρίς την παρουσία του ΔΝΤ, χθες μιλούσαν για την ανάγκη η Ευρώπη να δημιουργήσει τους δικούς της ανάλογους θεσμούς ώστε να μην είναι αναγκαία η πρόσκληση ξένων θεσμών για να υποστηρίξει εσωτερικές τις ανάγκες.

“Αν η Ευρώπη θέλει να παίξει έναν νέο παγκόσμιο ισχυρό ρόλο, δεν μπορεί παρά να είναι ικανή να λύνει τα δικά της προβλήματα μόνη της” τόνισε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διαδικασία διαλόγου που αποφάσισαν την Πέμπτη στο δείπνο θα έχει αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, όλοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, γιατί, όπως ανέφερε, έχουμε βγάλει όλοι συμπεράσματα και έχουμε γίνει σοφότεροι λόγω της κρίσης που αντιμετωπίσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και τις δυσκολίες που είχαμε για να ξεπεράσουμε αυτές τις κρίσεις και τις ξεπεράσαμε σε μεγάλο βαθμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ