“Έρημη πόλη” η Μυτιλήνη για την επίσκεψη Τσίπρα

Πράξη έκαναν οι επιχειρηματίες της Λέσβου την υπόσχεση τους ότι θα “υποδεχτούν” τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με κατεβασμένα ρολά στα καταστήματα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Από το πρωί όλα τα καταστήματα είναι κλειστά κάτι το οποίο σε συνδυασμό με την πρωτοφανή κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, δίνει μια ιδιαίτερη εικόνα στο γραφικό νησί.

Πάνω από 300 αστυνομικοί και 7 διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν επιστρατευθεί συνολικά υπό των φόβων επεισοδίων από τους κατοίκους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά αλλά και για συνεχιζόμενη κατάσταση με το προσφυγικό. Επίσης κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού θα υπάρχει ηλεκτρονικό πέπλο προστασίας με τις τηλεπικοινωνίες να ελέγχονται. Τον χώρο επίσης που θα επισκέπτεται ο κ. Τσίπρας θα επιτηρεί και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.Την ώρα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης έχει δέσει «συμβολικά» και το Περιπολικό Ανοιχτής Θάλασσας «ΓΑΥΔΟΣ» το οποίο είχε εμβολιστεί πριν λίγο καιρό από τουρκική ακταιωρό.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

 Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει επισκέψεις σε Λήμνο και Λέσβο. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λήμνο, ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται το Δημαρχείο στη Μύρινα, όπου έχει συνάντηση με το Δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις 12:00 ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Λέσβο, στο πλαίσιο των εργασιών του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου «Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων» για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου.

18:00 Σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

19:30 Κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, « Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων», στο Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.

Ενισχύσεις από Χίο

Μαζική μετάβαση στη Μυτιλήνη θα πραγματοποιήσουν καταστηματάρχες και επιχειρηματίες από την Χίο, οι οποίοι έχουν κλείσει τα καταστήματα τους και θα μεταβούν στη Μυτιλήνη για να συμπαρασταθούν και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ