Ένα τιμητικό “ΜΗΔΕΝ” για τον Β. Σόιμπλε

Συνήθως το μηδέν δεν είναι τιμητική διάκριση, όμως όταν πρόκειται για οικονομία και δη για τα αποτελέσματα της δουλειάς ενός υπουργού Οικονομικών, μερικές φορές αποτελεί την ύψιστη δικαίωση. 

Στην περίπτωση του νέου πρόεδρου της Γερμανικής Βουλής και πρώην πανίσχυρου υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ένα τεράστιο “μηδέν” ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να δεχτεί, αφού για να τον χαιρετήσουν, περίπου 400 εργαζόμενοι στο υπουργείο ντύθηκαν στα μαύρα και σχημάτισαν ένα τεράστιο μηδέν, για να τιμήσουν με αυτό τον τρόπο το επίτευγμα του πρώην υπουργού να ισοσκελίσει τον Ομοσπονδιακό Προϋπολογισμό.

soible zero

Ο Σόιμπλε κατάφερε για πρώτη φορά να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό το 2014 και κατάφερε να διατηρήσει αυτό το επίτευγμα, ενώ μερικές χρονιές κατάφερε ακόμα να παρουσιάσει και πλεόνασμα, αν και ο τρόπος που το κατάφερε έχει προκαλέσει έριδες μέσα στην Ευρώπη. 

Τα κόμματα που συμμετέχουν στις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης έχουν δηλώσει με κάθε τρόπο πως έχουν σαν κύριο στόχο να διατηρήσουν αυτή την παράδοση. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ