Πατάει γκάζι η Tesla και βλέπει την μετοχή της να καλπάζει

Κατά την ετήσια συνάντηση της Tesla με τους μετόχους την Τετάρτη, η εταιρεία δήλωσε ότι είναι “εξαιρετικά πιθανό” να επιτύχει σύντομα τους εβδομαδιαίους στόχους παραγωγής, κάτι που ενθουσίασε την αγορά με την μετοχή της εταιρείας να πατάει γκάζι και να κλείνει τη συνεδρίαση με μια εντυπωσιακή αύξηση 10%.

Αυτά τα νέα έφεραν το χαμένο χαμόγελο πίσω στα χείλη του Elon Musk ο οποίος τον τελευταίο καιρό είχε περάσει δια πυρός και σιδήρου τόσο από αναλυτές και επενδυτές όσο και από τα media από τα οποία εδώ και καιρό αντιμετωπίζεται σαν Μεσσίας και έχει υμνηθεί και “σταυρωθεί” ανάλογα.

Βέβαια σε αυτό το σταύρωμα έχει βοηθήσει και ο ίδιος ο Musk, ο οποίος έχει εκφραστεί με αρκετά άσχημο τρόπο απέναντι σε αναλυτές και επενδυτές, ενώ και η μέχρι τώρα ανεπάρκεια της γραμμής παραγωγής στην παράδοση των συμφωνηθέντων οχημάτων, έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτή την κατεύθυνση. Επίσης το γεγονός πως μέχρι στιγμής η Tesla μοιάζει με κουβά δίχως πάτο και “καίει” μεγάλες ποσότητες μετρητών, επίσης δεν έχει βοηθήσει καθόλου την κατάσταση. 

Πριν την χθεσινή ανακοίνωση της εκτίμησης για αύξηση της παραγωγής, η μετοχή της Tesla είχε κάνει βουτιά 20% από την αρχή της χρονιάς. Αυτή η πτώση είχε σαν αποτέλεσμα οι μέτοχοι της εταιρείας να έχουν ξεκινήσει μια επανάσταση εναντίον του ElonMusk με σαφή διάθεση να ξεχωρίσουν τους ρόλους του προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου, δύο θέσεις τις οποίες και καταλαμβάνει ένας και μόνο άνθρωπος, ο Elon Musk.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις και τα συνεπακόλουθα αποτελέσματα, χρησιμοποιήθηκαν σαν μια άτυπη ψήφος εμπιστοσύνης την οποία κέρδισε σχεδόν παμψηφεί ο διάσημος Musk. Ο οποίος διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι η εταιρεία είναι πιθανό να εκπληρώσει την υπόσχεσή της να παράγει 5.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα μέχρι το τέλος του μήνα. Το άλμα της τιμής της μετοχής μπορεί να χαροποίησε αυτούς που επέλεξαν να τοποθετηθούν στην μετοχή της Tesla, όμως “διάλυσε” τα χαρτοφυλάκια αυτών που είχαν ποντάρει σε απώλειες και σορτάρισμα της εταιρείας. 

Αυτοί οι επενδυτές υπολογίζεται πως είχαν απώλειες σχεδόν 1 δισ. δολάρια. Αντίθετα μερικοί επενδυτές ενδέχεται να έχουν σπεύσει να εξαγοράσουν τις μετοχές  της Tesla για να καλύψουν τις απώλειές τους το συντομότερο δυνατόν, προκαλώντας μια ακμή στην τιμή της μετοχής – γνωστή και ως “σύντομη συμπίεση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ