Πάργα: Ένα νησί στην Ήπειρο

 

Πάργα! Μία πανέμορφη πόλη στην Ήπειρο, με εκπληκτικές δαντελωτές παραλίες και μοναδικούς μικρούς ορμίσκους, διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, άμμο και βότσαλο, καταπράσινους λόφους, ατέλειωτους μαγευτικούς ελαιώνες. 

Όλα θυμίζουν νησί: θαλάσσια σπορ και υποβρύχιες εξερευνήσεις, ξενοδοχεία και πολυτελή συγκροτήματα, κοσμοπολίτικος αέρας, παραλιακά μπαράκια για κάθε γούστο, τουριστικά μαγαζιά, εστιατόρια, ουζερί κι ένα υπέροχο κάστρο που στεφανώνει την Πάργα, δημιουργώντας μια αξέχαστη καρτ ποστάλ.

Το κάστρο της Πάργας

Μοναδικό στολίδι… από ψηλά! Είναι ανοιχτό όλη μέρα και είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής, με τους θολωτούς διαδρόμους, τους προμαχώνες και στις αίθουσες των πυροβόλων.  Χτίστηκε τον 14ο αιώνα από τους Νορμανδούς, αργότερα καταστράφηκε από τους Οθωμανούς, το 1572 ξαναχτίστηκε από τους Ενετούς και ανακατασκευάστηκε το 1814, όταν πέρασε στα χέρια του Αλή Πασά.

Η Πάργα στην Ιστορία

Γνωστή κατά την αρχαιότητα ως Παράγειρος, Παραγαία και Υπαργός, ήταν η πόλη της Πάργας. Η πρώτη αναφορά στην πόλη με το σημερινό της όνομα γίνεται το 1387 από τον Ιωάννη Καντακουζηνό, ως μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Ηπείρου. Μετά από τις κατακτήσεις των Νορμανδών και των Ενενετών, η Πάργα γνώρισε την Τουρκική κυριαρχία το 1452 και την καταστροφή της από τους ίδιους, το 1537.

Ξαναχτίστηκε από τους Βενετούς το 1572, έπειτα τέθηκε υπό την προστασία της Γαλλίας και το 1800 υπό την προστασία των Ρώσων και του σουλτανικού στόλου, με ανεξάρτητο διοικητή.

Οι Γάλλοι επανέρχονται το 1809 και παραμένουν μέχρι το 1814, όταν η Πάργα τέθηκε υπό την προστασία των Άγγλων. Την περίοδο αυτή, καταφεύγουν στην Πάργα κλέφτες και αρματολοί από το κυριευμένο πλέον Σούλι. Μετά από μάταιες προσπάθειες πολιορκίας, ο Αλή Πασάς αγοράζει την Πάργα, έναντι 150.000 λιρών από τους Άγγλους, το 1819. Οι κάτοικοι αντιδρούν στη συνθήκη και, για να μην υποδουλωθούν καταφεύγουν στην Κέρκυρα, έχοντας πραγματοποιήσει τελετή καύσης των οστών των νεκρών τους, γράφοντας έτσι μία από τις πιο τραγικές σελίδες στην ιστορία της πόλης.
Η Πάργα εντάχθηκε στο Ελληνικό κράτος το 1913.

Μοναδικές παραλίες σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Πάργας

Στην Πάργα και τη γύρω κοντινή περιοχή, υπάρχουν πολλές και πανέμορφες παραλίες, με κάθε μία από αυτές να προσφέρει στους επισκέπτες της κάτι το ιδιαίτερο:
Κρυονέρι
Μοναστήρι
Λύχνος
Σαρακήνικο

Αγία Παρασκευή
Άσπρος Γκρεμός

Επάνω Μώλος
Πλακερό
Φραγκοπήδημα
Μπερετίνικο
Κάστα
Μικρή Πογωνιά

Σε αρκετές από αυτές τις παραλίες, έχουν “αναδυθεί” σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, υψηλών προδιαγραφών, αλλά και μοναδικά Luxury Hotels, που σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, προσφέρουν μια ξεχωριστή πολυτέλεια.parga3

“Κόσμημα” στη φημισμένη παραλία του Σαρακήνικου αποτελεί το Anemolia Parga Suites,  που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διακοπών. Το ολοκαίνουργιο συγκρότημα με τα πολυτελή δωμάτια και σουίτες βρίσκεται μπροστά στην καταγάλανη και πεντακάθαρη παραλία και σε ένα καταπράσινο ιδιωτικό κήπο, που δένει απόλυτα και αρμονικά με τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου.

 Τα πολυτελή και ευρύχωρα δωμάτια, καθώς και οι luxury σουίτες, με την εκπληκτική θέα από το μπαλκόνι, προς τα μαγευτικά νερά του Ιονίου, καθώς και προσφερόμενες ανέσεις καλύπτουν τα γούστα και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Εκλεπτυσμένοι χώροι, minimal αισθητική και προσεγμένη stylish διακόσμηση που ολοκληρώνεται με ξεχωριστά design items, δημιουργούν ένα φωτεινό και άνετο περιβάλλον που υπόσχεται αξέχαστες και αξεπέραστες εμπειρίες διακοπών.

parga2

Το εστιατόριο του Anemolia Parga Suites προσφέρει μοναδικές γεύσεις γαστριμαργικής δημιουργίας. Απολαυστικά πιάτα, παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, αλλά και γκουρμέ προτάσεις. Κι όλα αυτά, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, γεμάτο με πολλά ελαιόδεντρα, οπορωφόρα δέντρα και υπέροχες ποικιλίες λουλουδιών.

Μα πάνω απ΄ όλα, το Anemolia Parga Suites ξεχωρίζει και για έναν ακόμη λόγο: για τους ανθρώπους του. Ευγενείς, διακριτικοί και πρόσχαροι, πρόθυμοι να ανταποκριθούν ώστε να κάνουν τις διακοπές σας άνετες, ξεκούραστες και μοναδικές.

parga5

parga6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ