“Λουκέτο” και 900 απολύσεις απειλούν την Mothercare

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για την μεγάλη αλυσίδα βρεφικών και παιδικών ειδών καθώς σχεδιάζει να κλείσει περίπου 60 καταστήματα και να οδηγήσει στο ταμείο ανεργίας περίπου 900 εργαζόμενους. 

Τον περασμένο μήνα η Mothercare στην Βρετανία επαναπροσέλαβε τον Mark Newton Jones σαν CEO της εταιρείας και ανακοίνωσε τα σχέδια της για κλείσιμο 50 καταστημάτων και άντληση κεφαλαίων από τους μετόχους της εταιρείας στα πλαίσια ενός σχεδίου διάσωσης, το οποίο ίσως είναι και το τελευταίο χαρτί που μπορεί να παίξει η εταιρεία πριν την οριστική διάλυση. 

Η εταιρεία δήλωσε στο χρηματιστήριο του Λονδίνου πως αναμένει να αντλήσει 32,5 εκατ. λίρες με την πώληση νέων μετοχών σε υφιστάμενους μετόχους, σε μια διαδικασία η οποία ελπίζει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 27 Ιουλίου, χρονικό διάστημα που θα της έχει επιτρέψει επίσης να έχει αντλήσει άλλα 67,5 εκατ. λίρες από δανεισμό. 

Ο Mark Newton-Jones, διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε: “Μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο για την επιχείρησή μας, έχουμε τώρα οριστικοποιήσει τις ρυθμίσεις για την αναδιάρθρωση και αναχρηματοδότηση του ομίλου, εξασφαλίζοντας ότι η μετατροπή της μάρκας Mothercare που ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια μπορεί τώρα να ολοκληρωθεί”. 

“Έχουμε περάσει μια άνευ προηγουμένου κρίση στο λιανικό εμπόριο της Βρετανίας και δεν είμαστε οι μοναδικοί που έχουν πληγεί από αυτή”

Όπως και άλλα μεγάλα ονόματα του λιανεμπορίου στην Βρετανία, η Mothercare έχει μπει σε μια ειδική συμφωνία η οποία της επιτρέπει να κλείσει τα καταστήματα εκείνα που είναι ζημιογόνα. Στην ίδια κατάσταση από τον Ιανουάριο βρέθηκαν και τα Toys R Us και η Maplin, ενώ ακολούθησαν οι αλυσίδες New Look και House of Fraser οι οποίες έχουν επίσης προχωρήσει σε κλείσιμο αρκετών καταστημάτων τους. 

Η εταιρεία δήλωσε ότι η σημερινή διαπραγμάτευση συνεχίζει να ακολουθεί το πρότυπο που παρατηρήθηκε στο δεύτερο μισό του τελευταίου οικονομικού έτους, με δύσκολες συνθήκες στο Ηνωμένο Βασίλειο και κάποια σταθερότητα στο εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ