Η UBS ηγείται κοινοπραξίας για την ανάπτυξη νέου κρυπτονομίσματος

Ένας αναδυόμενος όμιλος οικονομικών εταιρειών, με επικεφαλής την UBS επιθυμεί να αναπτύξει ένα κρυπτονόμισμα για τη διαχείριση των διασυνοριακών συναλλαγών.

Ανάμεσα στις μεγάλες τράπεζες που περιλαμβάνονται στην κοινοπραξία είναι οι Barclays PLC, Nasdaq Inc., Credit Suisse Group AG, Bank of New York Mellon Corp., Canadian Imperial Bank of Commerce, State Street Bank & Trust Co., Banco Santander SA, Commerzbank AG, ING Groep NV, KBC Group NV, Lloyds Banking Group PLC, Mitsubishi UFG Financial Group Inc. and Sumitomo Mitsui Banking Corp.

Το token το οποίο αναπτύσσουν θα ονομάζεται utility settlement coin, ή USC. Συνολικά οι εταιρείες της κοινοπραξίας έχουν επενδύσει συνολικά 50 εκατ. λίρες στην Fnality International, εταιρεία η οποία θα το δημιουργήσει.

Το token, σύμφωνα με αναφορές, θα λειτουργήσει τόσο ως μηχανισμός πληρωμής όσο και ως “διακομιστής”όλων των απαιτούμενων δεδομένων για την ολοκλήρωση μιας διασυνοριακής συναλλαγής. Το σύστημα, σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιεί τον χρόνο και το κόστος μεταφοράς χρημάτων.

Με τις ισχύουσες συνθήκες, η αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό συχνά περνά από πολλά στάδια με αποτέλεσμα να διαρκεί μέρες ή και εβδομάδες και πολλές φορές τελικά να αποτυγχάνει. Με ένα σύστημα βασισμένο σε blockchain, όλες οι λειτουργίες που εκτελούνται από μεσάζοντες ενσωματώνονται στην ίδια τη συναλλαγή.

Η UBS και οι συνεργάτες της δεν είναι οι μόνοι που επιδιώκουν λύσεις βασισμένες στο blockchain στο πρόβλημα εκκαθάρισης των διασυνοριακών συναλλαγών. Νωρίτερα φέτος, η JPMorgan Chase & Co. δήλωσε ότι δουλεύει σε ένα token που ονομάζεται JPM Coin το οποίο είναι παρόμοιο με το USC. Η τράπεζα ξεκίνησε επίσης μια πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών βασισμένη στο blockchain το 2018, και έχει σήμερα πάνω από 250 μέλη.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ