Η Παναγία των Παρισίων φλέγονταν και η Ελλάδα “κρατσ-νίζε”

Από εχθές το απόγευμα η είδηση που κυριαρχεί σε όλα τα Μέσα, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι Παναγία των Παρισίων και η πυρκαγιά που άφησε πίσω της, πολλές και ανοιχτές “πληγές” τις οποίες από σήμερα κιόλας οι Γάλλοι καλούνται να επουλώσουν.

Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη και κανείς δεν μπορεί να ξέρει ακόμη πότε και αν ποτέ ο επιβλητικός καθεδρικός ναός, σύμβολο του Παρισιού, θα γίνει ποτέ ξανά όπως ήταν χθες το πρωί.

Ας πάμε όμως στην ουσία του κειμένου αυτού. Η ουσία είναι πως όποιος εχθές το βράδυ ήθελε να ενημερωθεί για το μέγεθος αυτής της καταστροφής αυτής, αν δεν είχε δορυφορική τηλεόραση, άρα πρόσβαση σε Euronews, BBC, France24 κ.α., η μόνη πηγή ενημέρωσης ήταν το διαδίκτυο και τα social media, καθώς η ελληνική τηλεόραση δεν τόλμησε να διακόψει το πρόγραμμα της προκειμένου μεταδώσει και να σχολιάσει το γεγονός.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ήδη σχολιάσει το γεγονός αυτό, την ανυπαρξία της τηλεόρασης, θα πρέπει να σταθούμε και σε όλους αυτούς που βρίσκονται μπροστά στους δέκτες τους. Αν δηλαδή είναι έτοιμοι να διακόψουν την διασκέδαση τους προκειμένου να ενημερωθούν για μια φωτιά στο Παρίσι. Ναι – δυστυχώς – κάποιοι έτσι το είδαν και θα πρέπει και όσοι έχουμε μια λίγο πιο έντονη δράση στα social media να κατανοήσουμε ότι άλλο πράγμα η συμπεριφορά ενός ατόμου σε αυτά και άλλο στην “κανονική” του ζωή!

Έτσι λοιπόν κανάλια και πολίτες εχθές το βράδυ – για ακόμη μια φορά – “κρατσ-νίσαν”!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ