Επενδυτικό σεμινάριο έρευνας και ανάλυσης μετοχών από την Ελληνική Ένωση CFA

Διήμερο επενδυτικό σεμινάριο με θέμα “Equity Research Analysis”, όπου ο διακεκριμένος αναλυτής James J. Valentine, CFA, θα εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες σε θέματα που αφορούν την έρευνα και την ανάλυση μετοχικών τίτλων, διοργανώνει στις 8 και 9 Νοεμβρίου, η “Ελληνική Ένωση CFA” σε συνεργασία με την “AnalystSolutions”.

Το εντατικό διήμερο επενδυτικό σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens, απευθύνεται σε αναλυτές μετοχικών τίτλων (Equity Research Analysts), σε κατόχους της πιστοποίησης CFA και σε υποψήφιους κατόχους της πιστοποίησης, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για την οικονομική ανάλυση μετοχικών τίτλων.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα παρακολουθήσουν τις παρακάτω εξειδικευμένες θεματικές ενότητες:

• Προσδιορισμός και παρακολούθηση των κρίσιμων παραγόντων που επηρεάζουν την τιμή ενός μετοχικού τίτλου

• Τεχνικές πρακτικής αποτίμησης για ακριβέστερους στόχους τιμών των μετοχικών τίτλων

• Επικοινωνία μηνυμάτων επιλογής μετοχικών τίτλων, μετά από ενδελεχή έρευνα, με κατανοητό και εμπεριστατωμένο τρόπο.

H παρακολούθηση του σεμιναρίου θα έχει ως αποτέλεσμα τα μέλη της “Ελληνικής Ένωσης CFA” να πιστωθούν με δέκα (10) πόντους CFA CE Credits στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, την οποία υποστηρίζει ενεργά το CFA Institute.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το [email protected]. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το workshop εδώ.

Ποιος είναι ο James Valentine, CFA

Ο εισηγητής James Valentine, CFA, ξεκίνησε την καριέρα του ως αναλυτής μετοχικών τίτλων. Σε έρευνα όπου συμμετείχαν μεγάλοι επενδυτές της Β. Αμερικής συγκαταλέχθηκε μεταξύ των τριών κορυφαίων στον τομέα του για δέκα συνεχόμενα έτη, ενώ το Forbes τον συμπεριέλαβε μεταξύ των τριών κορυφαίων από τους συνολικά 2.000 οικονομικούς αναλυτές της αγοράς των ΗΠΑ.

Όντας στο απόγειο της καριέρας του ως αναλυτής, του προτάθηκε να αναλάβει καθήκοντα ως Director for Training στο τμήμα Global Research της Morgan Stanley. Ολοκληρώνοντας το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για περίπου 500 αναλυτές και συνεργάτες, συνειδητοποίησε ότι πολλοί αναλυτές του χώρου επέλεγαν το εν λόγω επάγγελμα χωρίς συγκεκριμένη στρατηγική, γεγονός που τους δημιουργούσε θέματα απόδοσης. Για να διορθώσει την εν λόγω κατάσταση, ξεκίνησε μια ανεξάρτητη προσπάθεια γράφοντας το best-seller βιβλίο “Best Practices for Equity Research Analysts”, ενώ αργότερα ίδρυσε την AnalystSolutions, έχοντας ως στόχο να βοηθήσει όλους τους εν ενεργεία και μελλοντικούς αναλυτές σε θέματα που αφορούν στην ορθή επιλογή μετοχών με σκοπό την μεγαλύτερη αναγνώρισή των επιλογών τους από την αγορά.

Το 2015 του έγινε πρόταση να διδάξει στο Πανεπιστήμιο DePaul στο τμήμα των επενδύσεων, ενώ αργότερα ανέλαβε χρέη Κλινικού Καθηγητή στο Οικονομικό Τμήμα και παράλληλα κάλυψε την θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή στο Κέντρο Συμπεριφορικής Χρηματοοικονομικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ