Αυτές είναι οι πιο ”περίεργες” ερωτήσεις που έγιναν στον Zuckerberg κατά την διάρκεια της ακρόασης

Μέσα σε πέντε ώρες ακροαματικής διαδικασίας και μάλιστα από γερουσιαστές που δεν είναι σίγουρο πως έχουν καταλάβει πως λειτουργούν τα κοινωνικά δίκτυα, ο Mark Zuckerberg αναγκάστηκε να απαντήσει πολλές φορές στις ίδιες ερωτήσεις, ενώ μερικές φορές ρωτήθηκε και για καταστάσεις που προϋπήρχαν του Facebook. 

Όμως υπήρξαν μερικές ερωτήσεις, οι οποίες εκτός από βλέμματα απορίας, δημιούργησαν και ένα εύθυμο κλίμα σε όσους παρακολουθούσαν την διαδικασία

  • το e-mail, του e-mail

Μερικοί γερουσιαστές δεν ”το έχουν” και πολύ με την τεχνολογία και αυτό φάνηκε και από τις ερωτήσεις τους. Όπως αυτή του γερουσιαστή Schatz ο οποίος (σε ελεύθερη μετάφραση) ρώτησε “αν είμαι e-mail, εε.. αν ταχυδρομώ, εε.. αν στέλνω email στο WhatsApp, ενημερώνονται οι διαφημιστές σας;”

  • έρχονται οι Κινέζοι

Μερικοί γερουσιαστές βλέπουν παντού εχθρούς οι οποίοι έρχονται από την Άπω Ανατολή, κατά τύχη εκεί που τελευταία στοχεύει και ο πρόεδρος Τραμπ, κάνοντας τον γερουσιαστή Leahy να αναρωτηθεί “Θέλω να ξέρω τι θα κάνετε με την Κινεζική λογοκρισία όταν σας χτυπήσει την πόρτα”

  • εμένα όλα ίδια μου φαίνονται

Μη με μπερδεύεται εμένα με αυτές τις τεχνολογίες.. δίκτυο το ένα δίκτυο και το άλλο. Γερουσιαστής Graham “To Twitter είναι το ίδιο με το δικό σας”

  • τα δικά μας παιδιά

Μα να μην υπάρχει ένα ΑΣΕΠ να κάνουμε ένα διαγωνισμό; Γερουσιαστής Cruz “Γιατί απολύθηκε ο Palmer Luckey;” (σ.σ ιδρυτής του συστήματος εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift και κομματικός φίλος του γερουσιαστή)

  • ένα ρουσφέτι θα μας κάνετε κύριε Zuckerberg?

Συνήθως η διαδικασία είναι αντίστροφη, όμως όταν έχεις μπροστά σου έναν από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες του κόσμου, ζητάς και ένα μικρό ρουσφέτι.. για κάτι που κανονικά θα έπρεπε να έχει φροντίσει η ίδια. Γερουσιαστής Moore “Είμαι από την Δυτική Βιρτζίνια και σας ευχαριστώ που ήρθατε στην εκλογική μου περιφέρεια. Σας παρακαλώ την επόμενη φορά που θα έρθετε, θα φέρετε και μερικές οπτικές ίνες γιατί η συνδεσιμότητα στην περιφέρεια μου είναι κακή; Το Facebook θα μπορούσε να μας βοηθήσει σε αυτό”

  • Πως βγάζετε τόσα λεφτά;

Ένας γερουσιαστής στην επιτροπή εμπορίου του Κογκρέσου των ΗΠΑ, δεν μπορεί να καταλάβει πως λειτουργεί το εμπόριο. Γερουσιαστής Hatch ”πως καταφέρνετε και διατηρείτε το επιχειρηματικό σας μοντέλο, όταν η υπηρεσία σας είναι δωρεάν; από που έρχονται όλα αυτά τα λεφτά;” Mark Zuckerberg “κε, Γερουσιαστή, έχουμε διαφημίσεις”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ