Αυτά είναι τα πρωταπριλιάτικα αστεία της Google

Άλλη μια πρωταπριλιά πέρασε και το Ελληνικό και ξένο interent γέμισε από προσπάθειες για μια καλογραμμένη φάρσα (ακόμα κι εμείς δοκιμάσαμε).

Αν υπάρχει όμως μια εταιρεία που παίρνει τα πρωταπριλιάτικα ψέματα στα σοβαρά, αυτή είναι η Google η οποία κάθε χρόνο προσπαθεί να ανεβάσει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Το “ωραίο” με την Google είναι πως δεν περιορίζεται σε ένα αστείο. Αντίθετα κάθε τμήμα της εταιρείας φτιάχνει το δικό του

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η ποικιλία περιελάμβανε από τα πιο χαζά και εύκολα στο να τα καταλάβεις αστεία, μέχρι οργανωμένες στην εντέλεια παραγωγές με βίντεο παρουσιάσεις και ολόκληρα προγράμματα φτιαγμένα αποκλειστικά για αυτό το σκοπό. Μερικές φορές τα πρωταπριλιάτικα της Google είναι τόσο επιτυχημένα, που αποτελούν τα προσχέδια για μελλοντικά project της εταιρείας, για παράδειγμα το πολύ πετυχημένο παιχνίδι Pokemon Go που κατέκλυσε τον κόσμο πριν 2 χρόνια περίπου, ξεκίνησε σαν πρωταπριλιάτικο αστείο το οποίο στο τέλος πήρε σάρκα και οστά. 

Προσπαθήσαμε να μαζέψουμε όλα τα αστεία και τις φάρσες που έκανε φέτος η Google και η λίστα δεν είναι καθόλου μικρή.

“Που είναι ο Waldo; Στους χάρτες Google”

Ο Waldo είναι ένας πολύ επιτυχημένος χαρακτήρας παιδικών βιβλίων και βάζει τα παιδιά στην διαδικασία να ακονίσουν την παρατηρητικότητα τους, προσπαθώντας να βρουν τον ήρωα με τα χαρακτηριστικά ερυθρόλευκα ρούχα μέσα σε ένα συνονθύλευμα χαρακτήρων. O Waldo εδώ και πολλά χρόνια έχει γίνει pop culture icon και φέτος είχε την τιμητική του στους χάρτες της Google. Ο Waldo ταξιδεύει στον κόσμο με τους φίλους του Wenda, Woof, Wizard Whitebeard και Odlaw. Για να ταξιδέψετε μαζί του, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τον βρείτε. 

Η πρωταπριλιάτικη λειτουργία θα είναι διαθέσιμη όλη την εβδομάδα σε Android, iOS και υπολογιστές (βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής ή επισκεφτείτε τη διεύθυνση google.com/maps στον υπολογιστή σας). Για να ξεκινήσετε, πατήστε το play όταν βλέπετε τον Waldo να σας χαιρετάει στην οθόνη σας ή να ρωτήσετε “Hey Google, Where’s Waldo?” μέσω του Google Assistant. 

waldo5

Google Cloud Χούμους

Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι χούμους. Και το ίδιο χούμους δεν αρέσει σε όλους.  Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Η Google θέλει να οργανώσει τις πληροφορίες του κόσμου, και το χούμους δεν αποτελεί εξαίρεση. Ποιος καλύτερος τρόπος από την ύπαρξη ενός χούμους API; Το συγκεκριμένο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης αναλύει το γούστο σας χρησιμοποιώντας τον “προηγούμενο αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης” της Google, “μια μεγάλη αποθήκη δεδομένων χούμους” που είναι αποθηκευμένη στο Google Cloud, ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης, “νοημοσύνη οράματος” και ένα ραβδί γεύσης.

Πληκτρολόγιο Gboard για υπολογιστές

Αν έχετε κουραστεί να ψάχνετε που είναι τα πλήκτρα κάθε φορά που πληκτρολογείτε, η Google έχει βρει τη λύση. Πιο συγκεκριμένα η Google Ιαπωνίας ήταν που την βρήκε, καθώς  δημιούργησε μια “φυσική έκδοση” της εφαρμογής εικονικού πληκτρολογίου Gboard. Η συσκευή σάς επιτρέπει να αγγίξετε το φυσικό πληκτρολόγιο, ακριβώς όπως και στα εικονικά πληκτρολόγια στα κινητά. 

Η φυσική έκδοση του Gboard συλλέγει “έναν τόνο δεδομένων” και χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση για να τα ταιριάζει με τα σωστά γράμματα. Η ομάδα κατά κάποιον τρόπο κατέληξε με 100.000 σημεία δεδομένων! Λειτουργεί για όλες τις ηλικίες και όχι μόνο δεν χρειάζεται πλέον να θυμάστε πού είναι όλα τα γράμματα, αλλά οι κατασκευαστές δεν θα χρειάζεται πια να τυπώνουν τα γράμματα στα πλήκτρα.

Ανιχνευτής “κρύων” αστείων

Το File GO είναι μια υπηρεσία της Google  οποία σας επιτρέπει να ελευθερώνετε χώρο στη συσκευή σας ανιχνεύοντας, μεταφέροντας και σβήνοντας παλιές εφαρμογές και αρχεία. Όμως σύμφωνα με την χθεσινή τους δημοσίευση δεν θα μπορεί να κάνει μόνο αυτό.

Όπως διαπίστωσε η προγραμματιστική ομάδα του File GO, τα “κρύα” αστεία που ανταλλάσσετε με τους φίλους σας, καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στη συσκευή σας και την κάνουν πιο αργή, έτσι ανέλαβε να βοηθήσει να τα εξαφανίσετε. Ο ανιχνευτής κακών αστείων χρησιμοποιεί “ένα προσαρμοσμένο σε βάθος νευρωνικό δίκτυο” για να εντοπίσει τα κακά αστεία στο τηλέφωνό σας, τα οποία μπορείτε στη συνέχεια να διαγράψετε με ένα μόνο πάτημα.

Googz

To Google μπορεί να είναι παγκόσμιο, όμως δεν χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο σε όλο τον κόσμο, ενώ ανάλογα με την γλώσσα και τη διάλεκτο κάθε μέρος του κόσμου έχει την δική του λέξη στην αργκό που χρησιμοποιεί για το όνομα Google. H Google Αυστραλίας αποφάσισε να αλλάξει το όνομα της Google για να το κάνει να ακούγεται πιο “Αυστραλέζικο”. Η απόφαση έρχεται ως αποτέλεσμα της ανάλυσης της εξελισσόμενης τοπικής διαλέκτου- οι άνθρωποι αναφέρονται ήδη στο Google ως “Googz”, και για το λόγο αυτό χρησιμοποίησε ένα από τους πιο διάσημους σκιτσογράφους στο Youtube, τον επίσης Αυστραλό Jazza

Ο Jazza σε συνεργασία με την Google η Google ξεκίνησε να σχεδιάζει ένα νέο λογότυπο, νέα εταιρική ταυτότητα της μάρκας, και δεν παρέλειψε να το κάνει όσο πιο trendy γίνεται στο δρόμο για την πλήρη αναμόρφωση.

Chromebook με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η ομάδα Chrome OS επενδύει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα Chromebook μπορεί να έχουν αξιοπρεπή διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά όπως και κάθε φορητός υπολογιστής, δυστυχώς, εξακολουθούν χρειάζονται φόρτιση. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες του Chromebook διαθέτουν τρεις νέους τρόπους για να τροφοδοτούν τις συσκευές τους: αιολική ενέργεια, ηλιακή ενέργεια και “κομπόστ”

Για την αιολική ενέργεια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε την κοντινότερη αεροδυναμική σήραγγα ή αιολικό πάρκο. Για ηλιακή ενέργεια, απλά τοποθετήστε το Chromebook σε άμεσο ηλιακό φως – με 10 λεπτά έκθεση στον ήλιο. θα πρέπει να έχετε πέντε ώρες ζωής της μπαταρίας. Και για την κομποστοποίηση, απλά πάρτε μαζί σας το φορτιστή σας όταν φροντίζετε τον κήπο.

chromebook-sun-charging

Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν πρόκειται για πρωταπριλιάτικα αστεία, η Google διαθέτει ένα φαινομενικά αστείρευτο budget και δεν σκέφτεται καθόλου τα έξοδα, προκειμένου να στήσει μια όσο πιο καλοστημένη φάρσα γίνεται. Είναι σίγουρο πως υπάρχουν άλλες τόσες κρυμμένες μέσα στο οικοσύστημα της, οι οποίες θα αποκαλυφθούν σιγά σιγά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ