Άλλη μια εταιρεία ετοιμάζεται να ρίξει μαύρη πέτρα στο Χρηματιστήριο!

Συνεχίζεται η έξοδος των εταιρειών από το Χρηματιστήριο Αθηνών, μια εξέλιξη η οποία θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την διοίκηση του καθώς δείχνει πως η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και τις προοπτικές της Αθηνών έχει κλονιστεί πάρα πολύ από τις εισηγμένες εταιρείες. Εκτός αυτού θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία της χώρας, καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα, οι εταιρείες αυτές δεν αντικαθίστανται με νέες εισαγωγές. 

Όπως δείχνουν τις εξελίξεις, την πόρτα της εξόδου από την Αθηνών θα αναζητήσει εντός των ημερών και η Κρητών Άρτος, η οποία μετά την πώληση του 60,55% της εταιρείας στην SwitzGroup συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση για το τέλος του μήνα προκειμένου να συζητηθεί η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, η αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και η έξοδος της από την εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η SwitzGroup έχει ήδη τοποθετήσει εντολή αγοράς στο ΧΑ χωρίς να έχει υποχρέωση να υποβάλει δημόσια πρόταση στους μετόχους μειοψηφίας. 

Ήδη αυτή την στιγμή η οικογένεια Δαμιανάκη και η SwitzGroup κατέχουν συνδυαστικά το 80% της εταιρείας, ποσοστό που αναμένεται να έχει αυξηθεί μέσα από το ΧΑ μέχρι την Γενική Συνέλευση της εταιρείας. Όπως δείχνουν οι μέχρι στιγμής εξελίξεις το ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό τελικά θα συγκεντρωθεί και η Κρητών Άρτος τελικά “θα ρίξει μαύρη πέτρα” πίσω της αποχωρώντας από την Λεωφόρο Αθηνών, ακολουθώντας το δρόμο που “χάραξαν” οι Envitec, Υγεία, Μινωικές Γραμμές. Druckfarben και Nexans. Επίσης προς απορρόφηση οδεύουν οι ΕΛΤΕΧ Άνεμος και Grivalia, ενώ μέσα στο 2019 αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες αποχώρησης και για Νηρέα και Σελόντα 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ